07.11.2010

Mai este loc la nunta Ta



Cerboaicaiubita

Tu imi esti totul-Adriana Stoica


Realzare:Cerboaicaiubita

In fata Ta- Adriana Stoica


Realizata de Cerboaicaiubita

Inima mea-Adriana Stoica


Realizata de Cerboaicaiubita

Poze cu actrita din "Ezel"

Ezel
Poze cu  actrita ce joaca rolul lui Bahar in filmul "Ezel",  Sedef  Avci.

A mai jucat in filmele:

Yanik-koza (Tradare in familie)
Menekse-ile-Halil

Rugaciune

Doamne,
Ajută-mă să Te servesc,
Până-n praf să mă umilesc!
Şi în orice clipă-a mea,
Să-Ţi recunosc măreţia!

Iar celor aproape căzuţi,
Te rog mult să le ajuţi,
De rele să se căiască,
Iertarea Ta s-o primească!

Meditati la mesajul acesta!

PE GINDURI: CIND ITI DA EL PACE...

06.11.2010

Sah...pe dos

Regina e-n tot,
Regele n-are cuvant,
E doar un pion...

Doctrina despre Dumnezeu Tatal

Din cele zece doctrine ale crestinismului, astazi,cea din titlu.
Material primit pe mail.

Dumnezeu este:

I. PLANIFICATOR SI CREATOR
a) pentru lume in general
i. Gen:1:1; “La inceput D-zeu a creat cerurile si pamintul;”
b) pentru cei credinciosi
i. Efeseni 1:4; “El ne-a ales inainte de intemeierea lumii ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui...”
ii. Ioan 1:12; “Dar tuturor celor ce au crezut le-a dat dreptul sa se faca copii ai Lui D-zeu nascuti nu din singe, nici din voi firi lor, nici din voia vreunui om ci din D-zeu.”

II. PASTRATOR (PAZITOR).
D-zeu nu a creat lumea si pe cei ce locuiesc in ea si apoi si apoi a lasat-o sa functioneze dupa legile ei fara participarea directa a Sa. Lumea creata de D-zeu este in continuare dependenta de el. El continua sa tina Universul impreuna prin Cuvintul puterii Lui. (Evr. 1:3;)
Acesta invatatura este necesara pentru a raspunde Deismului care invata ca dupa ce D-zeu a creat lumea, a abandonat-o si ea functioneaza ca un ceas independent fata de creatorul ei, dupa legile prezente naturale.
Ea este necesara pentru a combate si cealalta extrema si anume a Panteismului care afirma ca D-zeu este in insasi materia universului si in legile care o guverneaza.
Acesta doctrina biblica afirma ca D-zeu dupa ce a creat universul separat de El continua sa fie implicat in toate lucrurile create de El pentru a le pastra in existente si a le pastra cu toate proprietatile initial create.

III. SUSTINATOR
D-zeu coopereaza cu fiintele create in fiecare actiune, dirijidu-le proprietatile si cauzindu-le sa actioneze asa cum ele o fac.
a) pentru lume in general
i. pentru animale. Ps. 104:27-30; “Toate aceste vietuitoare Te asteapta ca sa le dai hrana la vreme. Le-o dai tu ele o primesc; Iti deschizi tu mina, ele se satura de bunatatile Tale. Iti ascunzi Tu Fata, ele tremura; le iei Tu suflarea: ele mor is se intorc in tarina lor. Iti trimiti tu suflarea: ele sint zidite, si inoiesti astfel fata pamintului.”
ii. pentru indivizi si natiuni. Fap. 17:26; El a facut ca toti oameneii, iesiti dintr-unul singru sa locuiasca pe toata fata pamintului; le-a asezat anumite vremi si a pus anumite hotare locuintei lor...
b) pentru cei credinciosi
i. Mat. 6:31-32; “Nu va ingrijorati dar zicind: “Ce vom minca?” sau “Ce vom bea?” sau “Cu ce ne vom imbraca”? Fiindca toate aceste lucruri neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele. Cautati mai intii Imparatia lui D-zeu si neprihanirea lui si toate acestea lucruri vi se vor da pe deasupra.”

IV. DISCIPLINATOR
Dumnezeu isi rezerva dreptul de a aduce la judecata si de a pedepsi orice neascultare de lege lui.
a) pentru lume in general Rom 2: 2-16;
D-zeu va judeca si va rasplatii pe fiecare dupa faptele lui.
b) pentru credinciosi
D-zeu este cel ce corecteaza si pedepseste pe cei ce sint ai lui, dupa cum corecteaza un tata pe fiul lui. Ev. 12:6; “Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste si bate cu nuia pe orice fiu pe care-l primeste.”

05.11.2010

Zile de nastere-semnificatie

Semnificatia zilei de nastere

2. Cooperantii
Personalitate Pasnici si prietenosi, cei nascuti pe 2 depind mult de anturaj si de mediu. Sunt sensibili, afectuosi si au nevoie de atentie. Cauta armonia si siguranta. Diplomatia e o calitate de baza. Sunt buni mediatori si colaboratori. Au intuitii excelente si abilitati psihologice. Iubesc frumosul, au gusturi rafinate si adesea au talente artistice. Atenti la detaliu si perseverenti, le este mai la indemana sa definitiveze un proiect decat sa-l initieze. Nu le place sa iasa in fata, preferand planul secund.

Defecte Timiditate, neincredere, vulnerabilitate, nervozitate, lipsa de combativitate, pesimism si inclinatia de a accepta prea multe compromisuri.

Dragoste Sunt romantici, tandri si foarte sentimentali. Iubirile lor se nasc mai lent, prin tatonari succesive, sunt profunde, linistite si discrete.

3. Imaginativii
Personalitate Inspirati, plini de vitalitate, sociabili, veseli si entuziasti, cei nascuti pe 3 au capacitatea de a le transmite celorlalti emotiile, mai ales in dragoste si in arta. Au charisma, gratie, stralucire. Sunt imaginativi, au simtul culorii, scenei, micului si marelui ecran. Scriu frumos. Buni comunicatori, se descurca minunat in negocieri si vanzari. Inteligenta ascutita si spontana e dublata de o mare sete de cunoastere.

Defecte Superficialitate, nestatornicie, toane, frivolitate, nerabdare si tendinta de a risipi, de a trai mai scump decat le ingaduie veniturile.

Dragoste Reactioneaza viu la stimulii erotici, sunt afectuosi, atragatori si foarte cautati de sexul opus. Se poate sa umble din floare-n floare pana intalnesc partenerul potrivit, dar, cand il intalnesc, ii sunt foarte devotati.

4. Constiinciosii
Personalitate Disciplinati si responsabili, cei nascuti pe 4 isi iau sarcinile in serios, atat in profesie, cat si in viata particulara. Sunt oameni cu principii, cu simt moral. Iubesc munca, dau dovada de metoda, disciplina si precizie. Foarte realisti, trebuie mai intai sa vada ca sa creada, vor situatii clare si construiesc doar pe teren verificat si solid.. Sunt rezervati si mandri (dar nu aroganti), insa au intelegere pentru ceilalti, carora le inspira incredere.

Defecte Rigiditate, incordare, scepticism, incapatanare si pornirea de a-si reprima emotiile, ceea ce poate antrena o serie de frustrari.

Dragoste Nu agreeaza efuziunile amoroase, sunt prudenti si nu isi daruiesc inima prea usor. Chiar daca par mai reci, leaga relatii temeinice, sunt fideli si isi pretuiesc partenerul de viata.

5. Istetii

Personalitate Inteligenti, inventivi si foarte curiosi, cei nascuti pe 5 stiu totul despre orice sau macar cate un pic din toate si au marele talent de a gasi rapid solutii la orice problema. Mereu in cautarea noului, sunt adaptabili, progresisti si deschisi catre schimbari. Le place sa calatoreasca, sa cunoasca fete noi, sa comunice, sa socializeze. Iubesc libertatea, nu suporta restrictiile si cauta mereu provocarile, mai ales pe cele de natura intelectuala..

Defecte Neliniste, nerabdare, impulsivitate, incapatanare si inclinatia catre excese (mancare, alcool, sex, medicamente sau droguri), cu efecte nocive asupra sanatatii.

Dragoste Au o mare putere de seductie, de care insa nu sunt intotdeauna constienti, mai ales in prima tinerete. Romantici si pasionali, au nevoie de un partener cu care sa rezoneze mental si spiritual.

6. Familistii
Personalitate Intelegatori, sociabili si generosi, cei nascuti pe 6 sunt fericiti cand pun umarul la fericirea altora, in special a familiei. Vor urmari calea de mijloc, armonia. Sunt corecti, de incredere si sar in ajutorul semenilor. Stiu sa-i ingrijeasca, sa-i trateze, sa-i aline, si incurajeze. Au virtuti medicale sau terapeutice. Au simt estetic, imaginativ si artistic. Bunastarea si linistea caminului raman insa telurile lor majore.

Defecte Sunt oscilanti, au inertie, sentimente extreme si vulnerabile, credulitate, slabiciune in fata rugamintilor, laudelor si linguselilor.

Dragoste Au sentimente puternice si sunt foarte tandri. Pot avea mai multe relatii, dar, cand gasesc omul potrivit, isi gasesc tihna si echilibrul. Stiu sa-si faca partenerul fericit.

04.11.2010

Dintr-o mînă de tărînă-Ramona



Din tesuturi nevazute, din celule mii si mii,
O faptura minunata m-ai creat.
Legi de nimenea stiute, fenomene si-energii
Le-ai pus in miscare, Doamne Preainalt!

Cor. Dintr-o mana de tarana,
Cu iubire m-ai creat,
Mi-ai dat, Doamne, chipul Tau,
Chip frumos din Dumnezeu
O, ce minunat, o, ce minunat!


O stiinta minunata, mai presus de-orice puteri
Ma cutremur, Doamne, atunci cand imi vorbesti
Tu ma cercetezi, o,Tata,
Si-n dureri si-n stramtorari,
Dar cu toate-acestea stiu ca ma iubesti.


Decat orice vietate mai presus m-ai asezat
Si m-ai intocmit chiar dupa chipul Tau
Te voi lauda in toate de acum si pana-n veac
Vesnic si Atotputernic Dumnezeu!

As vrea sa fiu-Catalin Lup

Am auzit-Ovidiu Liteanu



De Cerboaicaiubita

03.11.2010

Doctrinele crestinismului

Primit pe mail:

ZECE DOCTRINE ESENTIALE
ALE CRESTINISMULUI

1. DUMNEZEU TATAL
2. DUMNEZEU FIUL
3. DUMNEZEU DUHUL SFINT
4. OMUL
5. INGERII
6. PACATUL
7. SALVAREA
8. BISERICA
9. BIBLIA
10. SFINTIREA

D-zeu este in centrul lumii, in centrul revelatiei, in centrul planului de rascumparare.
D-zeu Tatal a creat omul si ingerii. Omul si o parte din ingeri au cazut in pacat. Din pricina pacatului, D-zeu Fiul a venit in lume ca sa saveze pe omul pacatos. Pe omul salvat Isus l-a pus intr-o biserica al carei Cap este. Bisericii i-a dat, prin Duhul Sfint, Biblia, pentru ca prin Biblie si Duhul Sfint, credinciosul sa fie sfintit si adus la partasie cu D-zeu Tatal, Fiul si Duhul Sfint.

02.11.2010

Secretul zilei de nastere

Material primit pe mail
Fiecare cifra are o semnificatie aparte si o vibratie proprie, care ne influenteaza in mod subtil personalitatea si viata.
Am inceput cu cifra 7, deoarece este data de nastere a mea si a fratelui meu.

7. Inteleptii
Personalitate: Capabili de o perceptie profunda si analitica, cei nascuti pe 7 sunt inclinati spre cultura, spiritualitate, filozofie, stiinta si tehnica. Ii atrag misterele, lucrurile oculte... Dispun de vaste facultati mentale, au spirit de observatie si o intuitie deosebit de dezvoltata.. Prefera sa lucreze singuri si duc la bun sfarsit ceea ce incep. Introvertiti, meditativi si uneori enigmatici, au totusi un caracter puternic si plin de curaj.

Defecte: Egocentrism, obstinatie, orgoliu si faptul ca-si exteriorizeaza greu sentimentele, ceea ce le poate aduce neajunsuri relationale.

Dragoste: Isi traiesc intens emotiile, dar nu le dau frau liber, si ii considera pe cei care o fac drept labili sau imaturi. Distanti, exigenti, critici si crispati, isi reduc singuri sansele de fericire afectiva.

Celelalte cifre, pe curand!

Dupa 25 de ani...

 De pe mail:
"Dupa 25 de ani de casatorie , intr-o zi mi-am privit sotia si i-am spus:
- Iubito, acum 25 de ani stateam cu chirie, aveam o masina ieftina, dormeam pe o canapea si ne uitam la un televizor cu ecran de 14 'alb-negru, dar in fiecare noapte adormeam alaturi de o blonda sexy de 25 de ani. Acum avem o casa mare, o masina buna, un pat mare un TV color cu plasma .Dar dorm acum cu o femeie de 50 de ani, deloc sexy !. Draga mea, cred ca ai o problema !
Sotia mea fiind o femeie inteleapta, mi-a spus :
- Tu du-te si cauta-ti o blonda sexy de 25 de ani, ca eu ma voi ocupa ca tu sa stai din nou
   cu chirie, sa conduci o masina ieftina si sa dormi pe o canapea..."

01.11.2010

Margarina vs unt

Material primit pe mail:

"Margarina a fost produsa inital pentru a ingrasa curcanii, pe cand ceea ce a
facut in realitate a fost sa-i omoare.
Persoanele care au sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze banii, asa
ca au inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca.
Continea o substanta alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibil,
asa ca i-au adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in loc de unt.

Acum au scos cateva noi savori, ca sa le mai vanda la necunoscatori ca voi si ca
mine.
Cunoasteti diferenta intre margarina si unt ???
Continuati sa cititi pana la sfarsit...pentru ca este destul de interesant !!!
Comparatia intre unt si margarina :
Ambele au aceeasi cantitate de calorii.
Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame
pe care le are margarina.
A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de imbolnaviri
coronariene la femei, conform unui recent studiu medical de la Universitatea din
Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc
in alte alimente.


Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai
ceea ce i-au fost adaugate la fabricatie.
Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea altor
alimente.
Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100 de ani..

Acuma... despre margarina: este foarte bogata in acizi grasi (aceia pe care i-au
descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte rai si guvernele au inceput
sa-i interzica). Risc triplu de boli coronariene. Creste colesterolul total,
mai ales, cel rau si micsoreaza colesterolul bun.
Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui matern.
Micsoreaza reactia imunologica a organismului. Micsoreaza reactia la insulina.
Margarinei ii lipseste O MOLECULA pentru a fi PLASTIC....! !!!
Numai acest fapt si este suficient sa evitati folosirea margarinei in viata
voastra si oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta inseamna ca se adauga
HIDROGEN, care modifica structura moleculara a substantelor) .

Puteti incerca urmatoarele : cumparati un pic de margarina si lasati-o in garaj,
sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, veti observa doua lucruri: nu veti
gasi nici muste, nici macar acei deranjanti tantari (ceea ce ar trebui sa va
spuna ceva). Nu veti putea simti nici un miros urat sau diferit, pentru ca nu
are nicio valoare nutritiva.
Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici microorganisme nu pot creste in
ea. De ce ? Pentru ca este aproape numai plastic !!!
Mai putem adauga inca ceva:
ca daca luam o bucata de margarina si o punem pe gratar, sau intr-o tigaie ca sa
prajim o friptura, va iesi un fum negru !!!
Trimiteti prietenilor vostri...le poate fi de folos !!!"

Oare chiar asa o fi? Nu e o simpla intoxicare?