HTTP/:;Irinamateias.ro

13.11.2010

Doctrina despre Om

De pe mail

I. CREATIA

Omul a fost facut de Dumnezeu, dupa chipul lui Dumnezeu, ca sa aibe partasie cu Dumnezeu.
Gen 1:26; Apoi D-zeu a zis: “Sa facem pe om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapuneasca peste pesti marii, peste pasariel cerului, peste vite, peste tot pamintul, si peste toate tiritoarele care se misca pe pamint.”
v. 27; D-zeu a facu pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui D-zeu; parte barbateasca parte femeiasca i-a facut.

Omul a fost facut de D-zeu si poarta chipul lui D-zeu. Chipul lui D-zeu in om inseamna capacitatea omului de a intra in relatie cu semenul sau si a stabilii relatii intime, durabile, de incredere care sa copieze unitatea si diversitatea sfintei Treimi.


Diversitatea barbatului si femeii

Barbat \Femeie

Organe
Trup Organism Tare Rezistent
Sisteme

Ratiune General Particular
Suflet Emotii Societatea Stabil Labil
Vointa Decizii Logice Dec. Intuitive

Creativitate Realist Flexibila
Duh Bine si Rau Cultura Influentat de femeie Infl. din afara
Scop si Destin Semnificatie Siguranta


II. CADEREA .

Totala depravare a naturii umane in urma caderii.
Nu inseama ca pacatuieste cat poate el, ci ca toate facultatile omului sunt afectate de pacat in urma caderii. Prin urmare, tot ceea ce face omul pentru D-zeu este intinat de pacat. Toate faptele noastre bune sunt o cirpa minjita inaitea lui D-zeu. (Isaia 64:6)

III RASCUPARAREA

Prin moartea si invierea lui Isus din morti, D-zeu ne-a oferit rascumpararea din toatala noastra depravare. Duhul lui D-zeu in noi reface chipul lui D-zeu mutilat de pacat si ne aduce din nou in partasie cu Dumnezeirea.

III. GLORIFICAREA

D-zeu va invia si trupurile noastre muritoare din pricina pacatului si ne va da trupuri de slava ca si al lui Isus Christos. “1 Ioan 3:2; Prea iubitilor, acum sintem copii ai lui D-zeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cind se va arata El, vom fi ca El pentru ca Il vom vedea asa cum este.”

Niciun comentariu: