HTTP/:;Irinamateias.ro

17.07.2009

Violenta copiilor

Sunt de-a dreptul siderata de ce se intampla in zilele noastre cu unii copii, care ajung sa-si ucida parintii, fie tata, fie pe cea care le-a dat viata- mama.
O vina au si parintii, deoarece, de cele mai multe ori, calca in picioare personalitatea copilului, si nu toti sunt rabdatori si dispusi sa accepte orice ofensa, mai ales, violenta fizica. A trecut vremea cand copiii plecau capul si suportau in tacere orice din partea celor adulti.
Baietii mei sunt atat de diferiti unul de altul, desi i-am crescut la fel, dar unul are o mostenire genetica, celalalt, alta, si mi-ar fi crapat capul, negresit, daca l-as fi atins, pe unul dintre ei, pe cand celalalt e violent verbal, dar mai bine si-ar taia o mana decat sa-si atinga parintii. Pana acum, cel putin.
Am incercat, o singura data, sa-l lovesc pe unul dintre ei, si a ripostat violent, atintindu-si furia pe un obiect din casa.
Mai e o problema, niciodata, nu trebuie sa continui duelul verbal cu unul mai putin dotat in acest domeniu, fiindca sigur te va pocni, deoarece e modul lui de-a reactiona...
Nu incerca sa ai ultimul cuvant cu un om coleric, ca te poti astepta la urmari tragice.

Niciun comentariu: