HTTP/:;Irinamateias.ro

29.07.2009

Cine e de vina?

Nu pot sa ma abtin sa nu va povestesc despre nesimtirea unora care incalca orice regula a bunului-simt, socand pe cei din jur.

In fata blocului meu exista o firma. Nimic nou, ca asta e, ne-am invatat sa convietuim cu altii, care au sediile firmelor la parterul blocurilor. Firma cu pricina chiar are un sef mai mult decat cumsecade, dar vin aici fel de fel de indivizi, care, dupa ce ca-si parcheaza masinile pe trotuar, ba chiar in fata scarilor noastre, mai si arunca acolo ce le prisoseste din masina

Asa s-a intamplat si astazi. O ditamai masina de CS, care a stationat mai mult timp in fata scarii mele, dupa plecare, au ramas pe jos, cutii de iaurt, samburi de piersici, si alte maruntisuri ce avea omul in masina. Femeia care face curatenia tocmai si-a facut datoria ieri, si pana vineri n-o sa mai treaca pe la noi, asa ca resturile amintite or sa troneze pe trotuar, ca eu m-am saturat sa fac pe femeia de servici! Nu de alta, dar mama m-a dat la scoala, sa invat carte si aceasta munca, nobila de altfel, o poate face oricine....
Daca cei in cauza vor citi aceste randuri, rog frumos sa vina sa-si ia "zestrea" aruncata.
Oare si pentru asta sunt vinovati tot edilii care ne conduc? Ei sunt cativa, noi, cata frunza si iarba...

6 comentarii:

Geocer spunea...

Esti naiva daca iti inchipui ca vor veni sa-si adune resturile. Eu cred ca nici macar nu vor citi ce-ai scris tu, dar e bine ca ai scris ca poate citesc altii ca ei.

disa spunea...

@Geocer, ai dreptate! Sunt naiva, dar observatiile sunt pentru noi, toti, care suferim de comoditatea de-a nu ne duce gunoaiele la pubele.

Mihaela Petrescu spunea...

Nu te mai necaji. Nesimtirea e mare. Lipsa de civilizatie. Sint unii care traiesc ca porcii si le place. E bine ca atragi atentia asupra acestui comportament. Daca fiecare dintre cei deranjati de astfel de manifestari ar lua atitudine, lumea ar fi mai buna. Daca.

disa spunea...

@Mihaela, trebuie sa atrag atentia pentru ca, daca fiecare blog ar acorda atentie, macar printr-un articol, acestui aspect, s-ar prinde ceva de noi, in acest sens.

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Cei 7 ani de acasa sau cei 14 , cum imi place sa spun, cand vad si copilul si parintele facand astfel de gesturi!

disa spunea...

Vreau sa spun ca, intr-un fel, cei care nu respecta curatenia au si "scuza" lipsei cosurilor de gunoi, care sunt putine.