HTTP/:;Irinamateias.ro

20.04.2009

Interviu cu Lazar Gog

Este unul din predicatorii inteligenti, culti, foarte bine documentat, si este o placere si o binecuvantare sa-i asculti predicile, de aceea m-am gandit ca e de dorit sa stim mai multe despre el.

"În anul 1985, rev. dr. Lazăr Gog a fost ales Preşedintele Mişcării Penticostale din România. Numai că autorităţile timpului, securitatea, nu i-au permis să fie preşedinte. Era prea tânăr şi avea prea multe relaţii în afara ţării.
A fost votat în unanimitate de Adunarea Generală a Conducerii Mişcării Penticostale din acel an. În schimb, autorităţile i-au luat acest drept...

Considerat de generaţia noastră unul dintre cei mai mari predicatori români, rev. dr. Lazăr Gog, deşi personalitate marcantă a vremurilor noastre, a răspuns cu mult drag şi interes întrebărilor revistei Paşi.

Fratele Gog slujeşte ca pastor în biserica „Emanuel" din oraşul Anaheym, de lângă Los Angeles. A terminat Liceul de muzică din Cluj în 1973, apoi Seminarul Teologic Penticostal în perioada 1976-1980. A fost nevoit să completeze seminarul la nivelul învăţământului superior, cu licenţa obţinută la Universitatea din Bucureşti, facultatea de Teologie Catolică. Masterul i-a fost acordat în SUA la „Church of God Teological Seminary", între anii 1981-1983. Primul doctorat în teologie biblică l-a terminat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga". De asemenea mai are puţin până la obţinerea doctoratului la „Oral Roberts University" cu tema „Închinarea ca un mijloc de eradicare a legalismului".
Este căsătorit de 32 de ani, iar Dumnezeu i-a binecuvântat familia cu doi băieţi.


Paşi: Cum reuşiţi să vă menţineţi la un standard atât de ridicat?

Lazăr Gog: Educaţia creştină, nu numai cea dobândită în cadrul institutului teologic, ci în special educaţia personală, care se face după şcoală, este foarte importantă. Eu pun mare accent pe aceasta. În fiecare săptămână cumpăr 2 sau 3 cărţi noi, de specialitate. Am foarte multe abonamente la diferite reviste ca să urmăresc noutăţile, din cadrul lumii teologice, a istoriei şi din domeniul psihologiei. În biblioteca personală am peste 2500 de volume. Mereu mă informez, studiez zilnic între 5 până la 8 ore şi mă rog o oră pe zi. Acesta este programul meu, „meniul meu spiritual" pentru fiecare zi, ca să pot să mă menţin acolo unde m-a ajutat Dumnezeu să ajung.

Paşi: Înafară de pastoraţie, ce activităţi mai aveţi?

L.G.: Predau la institutul teologic penticostal din Bucureşti. De asemenea, predau la Universitatea Biblică pentru Adunările lui Dumnezeu, iar în SUA avem mai multe extensii ale Institutului Teologic Penticostal pe care noi le numim „Eclesia Bible Institute". Sunt profesor şi la aceste extensii răspândite, peste tot în America. De asemenea, sunt membru în bordul de directori al Universităţii „Patten University – Oakland" California.

Paşi: Cum arată un an din viaţa dumneavoastră?"
Vezi tot interviul,
http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri-Interviu-cu-Lazar-Gog-852.htm

Niciun comentariu: