HTTP/:;Irinamateias.ro

07.01.2009

"La multi ani"

Tuturor celor cu nume de Ion, le urez "La multi ani!"
Am gasit aceasta prezentare facuta unui nume foarte comun la noi, si nu numai:

"Nelu este un vesnic descurcaret, stie sa se fofileze si isi gaseste nisa, avind din nastere un simt special al orientarii.
Om de viata si fire deschisa, are pentru orice o opinie, de regula Nelu este un om cu bun simt, nu e nici slab si nici gras, are o forma de smerenie care il face blind si o forma de gingasie care ii construieste decenta.
Nelu nu e nerusinat, stie ce e rusinea, este individualist dar neegoist, stie sa se pazeasca de multime si isi face plinul la modul la care putini vad cu toate ca e sub nasul tuturor.
Cine nu are un Nelu prieten sau cunoscut?
Cine nu are este un om sarac!
Nelu stie sa rida, stie sa se bucure de viata si este un om deschis si prietenos!
Nelu copil face boacane dar nu te poti supara pe el, pentru ca este poznas.
Nelu adolescent este un baiat de gasca, nu iese in fata din prima, stie sa stea pitit si gaseste automat locul sau la umbra cinde soarele orbitor.
Nu il puneti pe Nelu sa ia hotariri capitale, isi asuma raspunderea pentru lucruri criticabile, uneori isi asuma raspunderea pentru ceea ce nu face el caci stie sa joace in echipa dar el nu e genul de om care sa dea sentinte, sa puna oamenii sub destin greu de purtat si care sa genereze suferinta.
Nelu matur este omul care munceste atit cit trebuie, nici mai mult si nici mai putin, stie sa nu se certe chiar cu cei care il dusmanesc, nu e un ranchiunos dar e bine sa nu il superi.
E posibil ca sa ai un Nelu sef, el e un om deschis, tine la oamenii sai, face combinatii cu riscuri minime, nu e un spagarnic dar stie sa primeasa o sticla de vin sau un peste si sa isi omeneasca seful care il viziteaza de va fi pomenit.
Nelu ca sot isi iubeste copiii, sotia si familia. Nelu nu e un usuratec dar nu e un chip al smereniei la modul la care este Ion sau Ioan. Strainii au echivalente ale lui Ion si Ionel, ei nu au Nelu si nu pot concepe ca pot avea si cite un Nelutu.
La noi, Nelutu este un Ion de succes si tare smecher la tinerete.
Nelutu este omul cu solutie si actiune in grupa sanguina, impins spre pacat si slab in fata ispitei, nesabuit si expus belelei, ceea ce nu e in firea lui Nelu.
Nelu e un Ion viitor, un Ion lider, un Ion etalon si reper, de care oamenii vor asculta si il vor urma sau ii vor respecta valorile.
Nelu e un prieten, Nelu e o prezenta si e cel caruia ii putem face confesiuni, cerindu-i sfatul.
Cred ca Nelu a aparut in modernitate, dupa Caragiale si ca replica decenta la 'Mitica', forma mitocaneasca a lui Dumitru si Dimitrie, Nelu e un necesar, e un aducator de senin si de duh.
Fireste ca numele lui Nelutu este insotit de o data sau de inima strapunsa, semn de dragoste purtata curat iubitei sale. La romani, Nelu e numele celor care gasesc solutii functionale.
Nelu este omul care ajunge sef, director, instructor, profesionist, el poate indrepta si o face, in viata, toate nazbitiile facute de Nelu.
Nelu este un nume de regie, in spectacolul unde Mitica se ocupa sa monteze vesnicul vodevil pe care il traim. ii puteti cauta numele la Roma, pe Columna. Nu il veti gasi, pentru ca a fost scrijelit mai inainte, cu briceagul, numele lui Nelutu' si al iubitei sale."

Sursa:www.jurnale.ro

Niciun comentariu: